PASSWORD RESET

Yoga “Bevrijdt je lichaam en geest”

611 0

 

Yoga brengt ons de gewenste rust. Het leidt tot de groei van het denken en in de houding van ieder individu. Yoga kan iemand helpen om veel aspecten van hun leven te veranderen. Het heeft de potentie om te leiden naar een staat van welzijn, niet alleen van het lichaam, maar ook van de ziel en geest. In het volgende deel gaan we te weten komen over de oorsprong van deze meditatieve praktijk die tegenwoordig meer en meer populair is geworden in het bijzonder in de Westerse wereld.

Wat is Yoga?

Het woord yoga heeft verschillende betekenissen voor verschillende mensen. Sommigen beweren dat het een reeks van posities is, anderen dat het een spiritueel pad is en anderen spreken van de voordelen voor de gezondheid. Maar wat is yoga?

Eerst moet je weten wat yoga niet is: een religie of een sport. Yoga is gewoon een hulpmiddel die helpt om ons een goed gevoel te geven en het biedt een reeks technieken die het mogelijk maken ons lichaam en geest te verenigen. Deze praktijk van meditatie en ascetische werd voor het eerst beoefend in India. Door de hindoeïstische, boeddhistische en Jain in het veld die deze meditatie hebben geïnterpreteerd als een ontdekking voor de redding van onze ziel en lichaam. Maar Yoga is een complete wetenschap dat brengt lichaam, geest en ziel met het universum.

Hoe beïnvloed  Yoga het lichaam en geest?

Laten we meer te weten komen over de positieve effecten van meditatie

Yoga is een emotionele integratie, een spirituele evolutie, een mystiek element waarmee je voorbij je verbeelding een glimps op kan pakken van wie je kan zijn. Van het fysieke oogpunt gaat het om het uitrekken van een aantal van onze ledematen en spieren die ons in staat stelt om een ​​aantal knopen of druk (rugpijn, pijn in de ledematen, verkeerde houding, enz.) te verlossen. Om yoga uit te oefenen is het erg belangrijk om zich te concentreren op het volgende: ademhaling, juiste houding en het denken aan beelden die positieve gevoelens oproepen. Dit helpt om een ​​fysieke en mentale evenwicht te bevorderen, waardoor een juiste concentratie en een staat van totale ontspanning ontstaat. Daarom worden deze meditatieve praktijken doorgaans in de stille, ruime en lichte plaatsen, zoals door de zee of op een grasveld uitgevoerd. Yoga is erg populair en wordt vaak beoefend door zwangere vrouwen omdat het veel heeft voor zowel moeder als kind. De ademhaling en de verschillende standpunten verlichten de typische pijn van de zwangerschap, zoals een opgeblazen gevoel, krampen, misselijkheid, etc. Tijdens de concentratie fase, die nodig voor de  houdingen is, maakt deze meditatietechniek het mogelijk om de concentratie te verhogen en het is doorslaggevend bij het verhogen van het bewustzijn. Dit is een zeer belangrijke factor om de negatieve effecten die het leven van de mens zoals angst, stress, nervositeit, depressie beïnvloeden stoppen.

 

 

2831744106_65beb796f9_b

 

Helpt Yoga je gewicht verliezen?

Is het waar dat de meditatieve activiteit in staat is om ons te helpen met het verliezen een paar extra kilo’s? We moeten er rekening mee houden dat Yoga je niet laat afvallen door door krachtoefeningen en vermoeidheid, maar door een reeks van prikkels over het lichaam die tot uiting komen in de geest. Door te beginnen om naar onszelf te luisteren door middel van meditatie kunnen we ons lichaam stimuleren om te communiceren wat goed is om te eten en wat we moeten ontdoen. Door dat we in staat zijn om te beginnen met een gezonder en meer echte dieet! Maar uiteraard is alleen meditatie is niet genoeg, in feite, helpen fysieke activiteiten natuurlijk om ons zowel mentaal als fysiek gezond te houden. Dus, met een goed dieet, regelmatige lichaamsbeweging en stimulerende meditatieve praktijken, zal het zeker een impact hebben op ons gewicht.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.