PASSWORD RESET

Quinoa – Wat het is en waarom is het zo gezond?

528 0

 

Voor degenen die niet weten wat Quinoa is: het is een kruidachtige plant die behoort tot de familie Chenopodiaceae en wordt gekweekt in de hooglanden van de Andes voor al meer dan 5000 jaar.

De kleine zaden zijn afkomstig van de plant die dan ontwikkeld en naar maceratie. De zaden worden gekenmerkt door de familie van grassen, en hebben een hoog eiwitgehalte en zijn glutenvrij. De voedingswaarde niveau van deze planten is rijk aan gunstige eigenschappen voor onze gezondheid, dus laten we eens een beter kijkje nemen.

Heilzame en helende eigenschappen

 

 

Deze plant heeft een aantal belangrijke eigenschappen, hier zijn enkele van hen:

De zaden van deze plant hebben een goede werking van ons lichaam. Ze zijn vooral stimulerend en ze worden speciaal aanbevolen voor sporters, zwangere vrouwen en kinderen. Er zijn twee basis aminozuren zoals lysine die de goede werking van het lichaam helpen en de plant is rijk aan magnesium, calcium, natrium, ijzer, kalium, selenium, mineralen, zink enz. Het heeft ook een hoge concentratie aan vitamine E, C en B2 die cardiovasculaire ziekte, aritmie, hypertensie, migraine, etc. verhinderen. Verder heeft het anti-inflammatoire en antidepressieve eigenschappen en is het essentieel een caloriearm dieet te houden omdat het veel vezels bevat en glutenvrij is, dus het is vooral nodig in de coeliakie dieet.

8371481496_e9a11f8f3d_q (1)

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.