PASSWORD RESET

Detox als energie booster

897 0

detox

Je hebt er waarschijnlijk van alle mogelijke kanten al van gehoord, vrienden, kennissen, op televisie en op het internet, iedereen heeft het erover: Detox. Zelfs sterren zoals Sienna Miller en Anne Hathaway uit Hollywood zweren dat het werkt. Maar waar gaat dit allemaal over en is het ook het juiste voor jou?

Laten we allereerst het concept goed verduidelijken: Detox is in principe het ontgiften van het lichaam. Het is een interne reiniging van het lichaam tegen de gevolgen van slechte voeding, vervuiling, stress hormonen en algemene vervuiling in het lichaam. Op het moment dat onze eigen detoxificatie organen zoals de huid, lever en de nieren worden overweldigd, kan dit een bleke tint en een gevoelig lichaam veroorzaken. Het doel van een detox is om je stofwisseling te verhogen, om gewicht te verliezen en de juiste tint terug te krijgen. Verder wordt het afweersysteem versterkt krijgt je lichaam nieuwe energie.

Vooral na een lange winter, lijkt een detox het beste te zijn. Het is niet noodzakelijk om een week in een duur hotel spa of op een boerderij door te brengen om gezond te zijn. In plaats daarvan, zou je het met speciale detox recept en die je gemakkelijk kan vinden op het internet zelf koken, zodat je kunt ontgiften en je lichaam helpen in het herstellen van het evenwicht.

Het is belangrijk om voor een tijdje volledig af te zien van over-zure voedingsmiddelen zoals vlees, kaas, melk, witte bloem, snoep, alcohol en koffie. Drink in plaats daarvan, zwarte of groene thee om het lichaam weer in balans te brengen. Zelfs voordat de eigenlijke behandeling van start gaat, dienen de genoemde levensmiddelen stapsgewijs weg worden gelaten. Vlak voor het begin van de behandeling, zijn de twee zogenaamde ontlast dagen, die enkel vruchten en groenten bevatten. Deze dienen om de spijsvertering te ondersteunen.

De behandeling ontgift het lichaam stapsgewijs. Bijvoorbeeld, op de eerste dag leeg je de darmen met een klysma of Epsom zouten. Het detox-proces wordt geleidelijk in gang gezet in het lichaam. Dit gebeurt met behulp van natuurlijk, vegetarisch eten, rijk aan voedingsstoffen en vitaminen. Voeg daarbij veel water, kruidenthee of thee om het lichaam te reinigen. Net zoals met vasten, zijn er drie dagen nodig voor de wederopbouw na de detox, totdat je in staat om weer normaal te eten zijn.

Wanneer een dergelijke behandeling wordt aangeboden, moet iedereen dat weten. Wanneer het lichaam worstelt met gewichtstoename, aanhoudende vermoeidheid, lusteloosheid, hoofdpijn, slapeloosheid, of zelfs de huid en maagproblemen, kan een detox de oplossing zijn. U kan het proces nog verder ondersteunen door bijvoorbeeld, een speciale detox massage, eenvoudige yoga of stoombaden te nemen.

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.